top of page
Image by Olga Thelavart
Stressbewust

 Heb jij last van een (te) druk hoofd?

Of ervaar je een verlies van overzicht?

Heb jij het gevoel dat je de controle bent verloren?

Of dat de keuzes die je maakt jou niet blij maken?

Ervaar je psychische of fysieke stressklachten zoals bijvoorbeeld slecht slapen, geen honger, makkelijke irritaties of pijnlijke lichaamsdelen?

Ik help jou in 8 weken te leren omgaan met stress. Hoe help ik jou om te gaan met stress? Door middel van praktische oefeningen op verschillende vlakken, zoals:

1. hoe stress zich uit bij jou;

2. de reactie op stress;

3. het onderzoeken van gedachtepatronen;

4. het toepassen van praktische tips in de praktijk.

DE VIER PIJLERS VAN HET COACHINGTRAJECT

STAP 1.

BEWUST WORDEN VAN

In het eerste deel van het traject richten we ons op de de stress in jouw lichaam.

 

Stress kan zich uiten op lichamelijk-,  gedragsmatig- en op  cognitief vlak. En doordat iedereen anders reageert op stress kunnen klachten door stress moeilijk te herkennen zijn.

Door de stress in jouw lichaam aandacht te geven kan je alerter worden op subtiele signalen door stress. Zo kunnen eerder herkennen en er sneller op anticiperen.

STAP 2.

STRESS EN JOUW GEDRAG

We hebben gedurende de jaren een reactie op stress ontwikkeld. Maar soms is die reactie niet wat we eigenlijk willen.

Een voorbeeld hiervan is dat we onze agenda drukker plannen terwijl we een avond rust nodig hebben, of neigen naar ongezond eten terwijl we juist gezonder willen leven.

Tijdens deze stap brengen we jouw reactie op stress in kaart. En onderzoeken we manieren hoe jij met stress om wilt gaan.

STAP 3.

STRESS EN DENKPATRONEN

Negatieve denkpatronen gaan vaak gepaard bij stress.

 

Negatieve denkpatronen kunnen ervoor zorgen dat we over onze grenzen blijven gaan. Bijvoorbeeld: op het moment dat je jezelf het niet waard vind om rust te nemen blijven je doorgaan, ondanks dat je behoefte hebt aan een avond rust.

 

Gedachtes liggen hier ten grondslag aan en zijn daarom belangrijk om in dit proces mee te nemen.

STAP 4.

COACHING OP MAAT

Naast dat we alle kennis tijdens het coachingstraject in de praktijk uitvoeren is er ook ruimte voor jou om aan te dragen waar jij graag op wilt ontwikkelen. De beschikbare tools variëren van nee zeggen, prioriteiten stellen tot aan bijvoorbeeld tijdsmanagement.

 

Tijdens deze fase gaan we op zoek naar methodes die jóu helpen. Of deze sessies geven ruimte aan wat je nog wilt oefenen, waar je sturing bij wilt en/of er een andere methode is die jou beter zou kunnen helpen.

Ananas.JPG

WIE BEN IK?

Ananas.JPG
Image by Olga Thelavart

WAT ANDEREN ZEGGEN

279672058_402795415031455_2295705561549440335_n.jpg

"Minouc is een leuke meid waarbij ik mij serieus genomen voelde en me echt gehoord voelde. Ze kwam met praktische (gelukkig niet te zweverige) tips wat goed bij mij aansloot."

"Ze laat genoeg ruimte open voor eigen actuele inbreng en maakt fijn gebruik van positieve bekrachtiging."

-  Nikie

bottom of page