top of page
Minouc

Hoi, ik ben Minouc.

Kitesurfinstructrice, coach en stresservaringsdeskundige. Maar ik ben veel meer dan alleen dat. Ik ben nieuwsgierig; enthousiast, een buitenmens, een doener en altijd op zoek om iets nieuws te leren.

Ik zie en hoor steeds vaker dat jongeren uitvallen door stress. En na de nodige ervaring, waarbij ik ook niet wist dat ik veel stress ervaarde, heb ik al mijn kennis, ervaring en een studie coaching en psychologie gecombineerd tot coachingstrajecten waarbij stress vanuit verschillende invalshoeken wordt onderzocht en aangepakt. Want wat is stress? En wat is stress voor jou? Het heeft een lange periode geduurd voordat ik mijn eigen stress goed begreep. Stress is voor mij een lichamelijke en een psychische uiting wanneer ik te weinig bij mezelf ben gebleven. Wanneer ik te vaak níet heb gekozen voor rust of voor míjn behoeften. Ondertussen weet ik waar mijn stress vandaan komt: mijn impulsiviteit, mijn enthousiasme, mijn grote behoefte aan sociaal contact, door een druk die ik  op mezelf kan leggen en door het gebrek om prioriteiten en grenzen te kunnen stellen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat stress voor anderen hetzelfde is of dezelfde oorzaak heeft. Ik realiseer me namelijk dat stress voor iedereen anders is én dat iedereen er op zijn eigen manier mee omgaat. En daar speel ik met mijn coachingstrajecten 100% op in.

Relevante opleidingen & kennis:

  • HBO International Communication Management

  • MSc Communicatiewetenschap

  • HBO Coaching en Psychologie

  • Ervaring met cognitieve gedragstherapie & ADHD methodes

280113362_555880812563268_3248748133779232595_n.jpg

Demi

Dankjewel Minouc voor de fijne samenwerking. Elke week een sessie met jou gaf mij verlichting en nieuwe inzichten! Jouw fijne zachte, open en lieve uitstraling vond ik heel fijn om hierbij mijn verhalen en onzekerheden aan jou te delen. Je hebt een luisterend oor waarbij je mij laat uitpraten en mij vervolgens dieper laat nadenken over mijn eigen leven en kunnen. Je hebt mij tot actie gezet en hebt mij geïnspireerd met jouw adviezen en verhalen. Dankjewel voor de fijne coaching sessies. 

280047331_371106068406418_5608986771350285269_n.png

Maaike

Minouc zorgt voor een hele gelijkwaardige sfeer en gaat niet boven mij staan aan coach dit zorgde voor hele prettige, warme en uitnodigende gesprekken waarin wij elkaar hielpen. Minouc heeft haar eigen oordeel achterwegen gehouden en stelde de juiste vragen om mij aan het denken te zetten. Daarnaast stelde zij zich ook regelmatig kwetsbaar op door eigen ervaringen te delen, of kleine twijfels over haar vraagstelling, etc. Te delen. Ook dit zorgde voor een toegankelijke en gelijkwaardige sfeer tijdens de gesprekken.Tot slot vond ik het prettig dat Minouc veel doorvroeg en mijn antwoorden in andere woorden herhaalde. Dit heeft gezegd voor meer eigen inzicht en het anders kijken naar mijn eigen situaties!

bottom of page